Меню

Random photo

На линия

· Гости на линия: 3

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

souhristotoprakchiev@abv.bg

Последни статии

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Безопасен интернет!

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

Кариерно ориентиране на 12 клас - JYSK - 2024

СТАЖ

Кариерно ориентиране на учениците от 12 клас - JYSK - 2024
 

На 14.03.2024 година (четвъртък) учениците от 12 А  и 12 Б клас заедно с господин Антон Усев, госпожа Станислава Потоцка, госпожа Весела Манчева и госпожа Силвия Методиева посетиха JYSK DC - град Божурище, с цел кариерно ориентиране на учениците.

JUSK DC е датска верига за търговия на дребно на матраци, мебели, интериорно обзавеждане и други. Дистрибуционният център в град Божурище е един от най-модерните в Европа и доставя стоки до магазините на JYSK, франчайз магазини и онлайн доставки до 12 държави. Капацитетът на този център е блицо 125 000 палети, работят голям брой служители и се изплозва роботизирана техника.

В дистрибуционният център учениците се запознаха с дейността на фирмата, бяха запознати с различни видове стаж и обучения, които се предлагат и изисквания за образование. Учениците се разходиха в предприятитето и им беше демонстриран как протича логистичния процес.

Благодарим за топлото посрещане от JYSK DC България, които на изпращане подариха на всеки от присъстващите скромен подарък за спомен. 

График за обучение

КВАЛИФИКАЦИИ

На 01.04.2024 г. за педагогическите специалисти от СУ „Летец Христо Топракчиев“ ще се проведе външна квалификация както следва:

 

Тема на обучението

„Как да изгоним скуката от час - иновативни методи за ангажиране на учениците“

Място на провеждане

СУ „Летец Христо Топракчиев“

Период на провеждане

01.04.2024 г.

Начален и краен час

9:00 – 17:00

Наименование на обучителната организация

„Школо“

Брой на педагогическите специалисти, заявили желание за участие

28

Брой квалификационни кредити

1

Резултати от коледни конкурси 2023 - 2024 година

КОНКУРСИ

РЕЗУЛТАТИ ОТ КОЛЕДНИТЕ КОНКУРСИ

Уважаеми ученици,

Благодарим Ви за участието в конкурсите!

С радост и удоволствие обявяваме резултатите от проведените конкурси. Получените материали бяха разделени в три категории: "Най-красива дигитална  коледна картичка", "Най-красиво ръчно изработена коледна картичка" и ,,Най-красиво украсена класна стая“ в няколко възрастови групи.

Категория: "Най-красиво ръчно изработена коледна картичка"

o I – IV клас

o Първо място

§ Мая Славова 2 гклас

§ Мартина Виденова 4 аклас

§ Александра Джамалова 3 бклас

 

 

o Второ място

§ Ая Калайджиева 2 бклас

§ Вяра Любомирова 3 аклас

§ Виктория Владимирова 3 вклас

o Трето място

§ Любомир Попов 2 “гклас

§ Никол Кръстева 3 “аклас

§ Димитър Кръстев 3 “аклас 

V – VI клас

o Първо място

§ Кая Илиева 6 “бклас

§ Виктория Герова 8 аклас

§ Крис Бояджийски 5 аклас

 

 

o Второ място

§ Никола Иванов 6 “бклас

o Трето място

§ Андреа Ангелова 5  “аклас

§ Благой Кантарджиев 6 “вклас
Категория: "Най-красиво украсена класна стая"

Първо място: 12 А клас с класен ръководител Станислава Потоцка

Второ място: 12 Б клас с класен ръководител Весела Манчева

Трето място: 10 Б с класен ръководител Валерия Попова

„Писмо до Дядо Коледа"

ДОБРИ ПРАКТИКИ

"ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА - електронната поща като основно средство за комуникация, равностойно на обикновено писмо" 


През месец декември 2023 г., с участието на всички ученици от 5 клас прогимназиален етап в СУ "Летец Христо Топракчиев" и техните учители по КМИТ - Гергана Илиева, Любов Андонова и Антон Усев, по БЕЛ и ТП - Радослава Криводолска и Марина Барутева, се проведе открита практика на тема "Писмо до Дядо Коледа - електронната поща като основно средство за комуникация, равностойно на обикновено писмо". Децата придобиха знания и умения за граматичните и стилови изисквания за писане на официална кореспонденция - писмо. По време на откритата практика учениците се запознаха със стандартните и с електронните средства за комуникация. Съпоставиха основните принципи и правила за работа с електронна и с обикновена поща и установиха предимствата и недостатъците им. Учениците от всяка паралелка посетиха Пощенска станция 2227 - Божурище и изпратиха писмата си до Дядо Коледа, с което взеха участие в конкурса "Най-красиво писмо до Дядо Коледа", организиран от Български пощи. Условията за участие в конкурса бяха правилно изписан адрес на подателя, за получател да бъде посочено само "За Дядо Коледа" и да бъде заплатена пощенска услуга. Всички писма, отговарящи на условията, ще получат отговор лично от Дядо Коледа, а най-оригиналните и красиви писма ще получат и подаръци от него. Първите отговори вече пристигнаха и донесоха много радост на участниците!


 


· letec на 22.12.2023 · 0 Коментари · 485 Прочитания · Отпечатай

Коледни късмети 2023 г.

ДОБРИ ПРАКТИКИ

ДЕН НА КЪСМЕТИТЕ


в кабинетите по Информатика и ИТ на СУ "Летец Христо Топракчиев"
На 21 декември 2023 г. учениците от 11 б клас под ръководството на госпожа Ася Венелинова и Станислава Потоцка представиха своите софтуерни продукти "Коледни късмети".

Учениците от различни класове и преподавателите от СУ "Летец Христо Топракчиев" изтеглиха на различни компютри своите късмети и се позабавляваха.


Пожелаваме на всички ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ, ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!


 

Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда

ПОХВАЛИ

ОСИГУРЯВАНЕ НА СЪВРЕМЕННА, СИГУРНА И ДОСТЪПНА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА
Екипът на учителите по английски език в СУ „Летец Христо Топракчиев“ с ръководител Теодора Танева, реализира проектно предложение по НП „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул „Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, изкуства и спорт“ на стойност 22 000 лева. Чрез финансирането по проекта се модернизира учебната среда в две класни стаи, като се осигуриха нови ученически маси и столове, бюра и шкафове. Закупените две интерактивни дъски и технологичните възможности, които имат те, ще направят учебното съдържание по английски език още по-интересно, достъпно и лесно.

 

 

 

Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език 2023 г.

ПОХВАЛИ

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА РЕЧЕВИ И КОМУНИКАТИВНИ УМЕНИЯ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК 2023 г.
Първото място на Жана Йончева в областния етап на Националното състезание  за речеви и комуникативни умения на английски език ѝ даде право да представи училището ни на националния кръг в град Хасково. В изключителна конкуренция с представители от всяка област в България, Жана представи своето мнение върху мотото на тазгодишното издание Artificial intelligence /AI/ - a blessing or a curse?

Поздравления за Жана Йончева и нейния преподавател г-жа Кристина Вълчева, които представиха СУ „Летец Христо Топракчиев“ на този престижен форум.


 

 

Бизнес представяне

ДОБРИ ПРАКТИКИ

БИЗНЕС ПРЕДСТАВЯНЕ 

Час по успех в 11 „а“ клас с една вдъхновяваща и успяла дама, организиран от г-жа Пенка Димитрова и г-жа Теодора Танева. Своята история за успеха представи Михаела Маркова – бизнес дама с повече от 16 години опит в корпоративния бизнес, директор Човешки ресурси за Европа, Близкия Изток и Азия в международна компания, основател на първото Baby Spa в България - White Lagoon, предприемач с множество награди и отличия. По един невероятно мотивиращ начин и с изключително умение тя успя да предаде на момчетата и момичетата посланията на държаща в ръцете си успеха жена, която си заслужава да бъде следвана.

„Човек сам не може да успее, ако няма на кого да разчита и за кого да бъде полезен.“

„Визионерите не се страхуват и от успеха и от провала.“

„Успехите идват, когато си се потрудил, не си спрял, когато си се спънал и си продължил въпреки трудностите.“

„Начинът, по който сме възпитани, ни предопределя.“

Благодарим ти Михаела!

 

Бизнес представяне Бизнес представяне

Бизнес представяне


Бизнес представяне Бизнес представяне

 

XXI Национално състезание по природни науки и екология

ПОХВАЛИ

XXI НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИРОДНИ НАУКИ И ЕКОЛОГИЯ


 


 

Учениците, Йоан Скобелев от 6 в клас и Йордан Таков от 7 а клас със своя преподавател по биология и здравно образование, г-жа Недялка Цветкова, представиха СУ „Летец Христо Топракчиев“ на XXI Национално състезание по природни науки и екология. Състезанието се проведе в град Габрово на 18 и 19 ноември 2023.  Чудесните момчета се състезаваха под менторството на учителя си в два кръга – първи кръг – постерна сесия и втори – представяне и защита на проекти.

Екипът на СУ „Летец Христо Топракчиев“ им благодари за представянето и популяризирането на нашето училище. Пожелава им успешно да реализират целите си в областта на природните науки.


Природни науки

Природни науки

Природни наукиНационалното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език 2023 г.

ПОХВАЛИ

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА РЕЧЕВИ И КОМУНИКАТИВНИ УМЕНИЯ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК 2023 г. 

По традиция и тази учебна година учениците от СУ “Летец Христо Топракчиев” взеха участие в Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език. Общинският кръг се проведе на 17 октомври 2023 година. Училищната комисията за оценяване благодари на Жана Йончева, Теа Григорова, Борис Цанов, Йоан Маринов, Борис Хаджиколев, Елина Миланова, Габриела Ерменова, Милица Павлова, Аделина Благоева, Виктория Любенова за споделените идеи и гледни точки върху мотото Artificial Intelligence (AI) - a blessing or a curse – „Изкуственият интелект – благословия или проклятие“.

Жана Йончева от 7в клас и Теа Григорова от 9б клас се класираха за областния кръг и представиха училището ни в Ботевград на 26 октомври 2023 г. Теа зае трето място във втора възрастова група, а Жана се класира на първо място във първа възрастова група и ще представи училището ни и София област на националния кръг.

Екипът на СУ “Летец Христо Топракчиев” поздравява участниците и пожелава успех на Жана Йончева и нейния преподавател по английски език, Кристина Вълчева, на националния кръг на 10 ноември 2023г. в Хасково.

 

English1 English2

English3

ДОКУМЕНТИ 2023-2024 година

ДОКУМЕНТИ

ДОКУМЕНТИ 2023-2024 година

------------------------------------------------------------------------------------------------


ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ПДУ - 19 март 2024 г.

Изменение на правилника за дейността на училището  2023/2024 г.

КОНСУЛТАЦИИ 2 СРОК ЗА 2023/2024 г.

ПРИЕМНО ВРЕМЕ ЗА РОДИТЕЛИ НА СУ "ЛЕТЕЦ ХРИСТО ТОПРАКЧИЕВ" 2 СРОК - 2023/2024 г.

ГРАФИК ЗА КЛАСНИ И КОНТРОЛНИ 1 СРОК ЗА 2023/2024 г.

ПЛАН ЗА КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕЙНОСТ НА  СУ "ЛЕТЕЦ ХРИСТО ТОПРАКЧИЕВ" - 2023/2024 г.

ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА ЗА КВАЛИФИКАЦИОННА ДЕАЙНОСТ СУ "ЛЕТЕЦ ХРИСТО ТОПРАКЧИЕВ" - 2022/2023 г.

ПЛАН ЗА ДЕЙНОСТТА  НА СУ "ЛЕТЕЦ ХРИСТО ТОПРАКЧИЕВ" - 2023/2024 г.

ПРИЕМНО ВРЕМЕ ЗА РОДИТЕЛИ НА СУ "ЛЕТЕЦ ХРИСТО ТОПРАКЧИЕВ" 1 СРОК - 2023/2024 г.

ПРАВИЛНИК НА КОМИТЕТА ПО УСЛОВИЯ НА ТРУД СУ "ЛЕТЕЦ ХРИСТО ТОПРАКЧИЕВ" - 2023/2024 г.

ПРАВИЛНИК ЗА ДЕЙНОСТТА В СУ "ЛЕТЕЦ ХРИСТО ТОПРАКЧИЕВ" - 2023/2024 г.

ПРАВИЛНИК ЗА ВЪТРЕШНИЯ ТРУДОВ РЕД В СУ "ЛЕТЕЦ ХРИСТО ТОПРАКЧИЕВ" - 2023/2024 г.

КОНСУЛТАЦИИ 1 СРОК ЗА 2023/2024 г.

ЕТИЧЕН КОДЕКС НА УЧИЛИЩНАТА ОБЩНОСТ В СУ "ЛЕТЕЦ ХРИСТО ТОПРАКЧИЕВ" - 2023/2024 г.

ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ЦОД - 2023/2024 г.

ПРОГРАМА ЗА ГРАЖДАНСКО, ЗДРАВНО, ЕКОЛОГИЧНО И ИНТЕРКУЛТУРНО ОБРАЗОВАНИЕ - 2023/2024 г.

------------------------------------------------------------------------------------------------


УЧЕБНИ ПЛАНОВЕ - 2023/2024 г.

1 "а" клас, 1 "б" клас, 1 "в" клас, 1 "г" клас,

2 "а" клас, 2 "б" клас, 2 "в" клас, 2 "г" клас,

3 "а" клас, 3 "б" клас, 3 "в" клас, 4 "а" клас, 4 "б" клас, 4 "в" клас,

5 "а, б, в" клас, 6 "а, б, в" клас, 7 "а, б, в" клас, 8 "а" клас,

9 "а, б" клас, 10 "а, б" клас, 11 "а, б" клас, 12  "а, б" клас,

 

Страницата се зареди за 0.01 секунди
7,435,381 уникални посещения