Меню

Random photo

На линия

· Гости на линия: 4

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

souhristotoprakchiev@abv.bg

Последни статии

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Безопасен интернет!

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

Европейски ден на спорта 2022 г.

СЪБИТИЯ

Европейски ден на спорта 2022 г.

На 30.09.2022 г., се проведе Европейски ден на спорта в СУ „Летец Христо Топракчиев“!

В последния ден от септември малките ученици от СУ „Летец Христо Топракчиев“ в град Божурище се включиха в Европейския ден на спорта в училище / ЕДСУ/, който се отбелязва за осма поредна година в учебните заведения в България и Европа.

Училището е важна среда за насаждане на култура към изхвърлянето на отпадъци. Учениците от 1., 2. 3.  и 4.  клас  на СУ ,,Летец Христо Топракчиев"  се надпреварваха в щафетни игри под наслов ,,Разделно събиране на отпадъци". Игрите  имаха състезателен елемент. Класовете се разделят на отбори с равен брой участници. Движейки се по трасе изпълняват различни задачи-да си предават щафета, за която е използвана пластмасова бутилка или руло от хартия. С  лъжички от сутрешната закуска  пренасяха събрани в класа капачки от бутилки за кампанията ,,Капачки за бъдеще"  и  разпределяха отпадък в специално направени  за разделно събиране на боклук кофи. В часовете ,,Занимания  по интереси" се провеждат дискусии за чистотата на планетата, значението на състоянието на околната среда и как чистотата й влияе на здравето на хората, както и важното значение на физическата активност.

Главната цел на Европейския ден на спорта в училище – една от най-масовите кампании, целяща повишаване на нивото на физическа активност, е да се даде възможност на децата да опитат нови активни занимания и спортове, за да намерят движението, което да им доставя удоволствие и им помага да растат здрави и силни.

Успоредно с това, всяка година сдружение "BG Бъди активен", добавя допълнителна стойност на кампанията чрез задаване на допълнителни теми за ангажиране на децата.

Тази година, специалната тема е“Спорт #Без Отпадъци“, т.е. като чрез езика на спорта сдружението цели, въвличането на децата в опазването на околната среда.

Учениците, разделени в отбори с равен брой състезатели се състезаваха в щафетни игри под наслов „Пренеси най-много капачки“ като използваха пластмасови лъжички за пренасяне на събрани в класовете капачки от бутилки за кампанията ,,Капачки за бъдеще".

Състезателната игра ,,Разделно събиране на отпадъци" беше свързана с бързина за събиране на различни отпадъци и разделното им изхвърляне в подготвените за целта жълта, зелена и синя кофи за събиране на боклук.

Четвъртокласниците откриха състезанията с изпълнение на песента “Еко рап“, последва състезание с тротинетки с преодоляване на препятствия, защото е важно да пазим природата чиста като използваме алтернативен транспорт, а е и по-здравословно!

Игра „Да почистим“, за която децата трябваше да хвърлят в цел със събрани отпадъци и любимите отборни игри- „Народна топка“ и футбол.

Краят на този изпълнен с вълнения и приятни емоции ден, завърши с Дунавско хоро.

 

Европейският ден на спорта в училище /ЕДСУ/ в България се координира от сдружение „BG Бъди активен“ и е част от кампанията NowWeMove и Европейска седмица на спорта #BeActive, официално подкрепени от Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта.

 

 

Фотогалерия

Коментари

Няма добавени коментари.

Напиши коментар

Моля влезте, за да коментирате.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.04 секунди
6,955,321 уникални посещения