Меню

Random photo

На линия

· Гости на линия: 7

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

souhristotoprakchiev@abv.bg

Последни статии

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Безопасен интернет!

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

Онлайн обучително събитие по проект СТЕМ

STEM

 

Онлайн обучително събитие по проект СТЕМ

Предизвикателство и истинско удовлетворение е да откриеш правилния начин, по който да мотивираш младите хора да работят и изпълнят успешно дейностите на един проект във виртуална среда, седейки пред монитора, използвайки редица уеб адреси и електронни формуляри, които да общуват със своите връстници от Кипър и Италия в електронни платформи и онлайн класни стаи. Именно това направиха учениците Анита, Ива, Димитър, Георги, Илияна и Ивет от 8 б клас, Екатерина от 9 а, Васко и Иван от 10, Петя от 11 клас под ръководството на учителите Татяна Димитрова, Теодора Танева, Мая Алексиева и Ася Венелинова, между 11 и 15 май 2021 година, като в предварителната подготовка на дейностите се включи и Камелия Костова – преподавател по ИТ.

Пандемията Ковид 19 отмени провеждането на последното обучително събитие от календара на проекта СТЕМ в Брюксел, поради което то се осъществи онлайн със съдействието на организацията REVES Network, представена от Луиджи Мартинели със седалище в Брюксел. В продължение на пет дни участниците от трите държави участваха във виртуални СТЕМ дейности по физика, математика, химия и геология. Участниците наблюдаваха уроци по наука, участваха в интерактивни образователни игри, споделяха опит и умения, решаваха задачи и тестове, попълваха учебни формуляри, изработваха електронни ресурси. Наред с дейностите от областите СТЕМ, учениците споделяха помежду си своя опит и преживявания във виртуална среда на английски език.

Изключително успешно бе представянето на екипа от нашето училище, който подготви и реализира интерактивен проектно базиран урок по физика на тема „Звук“. Участниците се запознаха с разнообразни учебни материали по темата, гледаха видео уроци, решаваха тестове, попълваха въпросници, играха образователна игра по физика в уеб приложението Kahoot и създадоха свои собствени терминологични речници за „Звук“.

За пореден път учителите и учениците от СУ „Летец Христо Топракчиев“ показаха, че имат знанията и уменията да работят и да се справят с нови и непознати технологии, в среда различна от традиционната. Макар и изключителното удовлетворение от успешно реализираните дейности, винаги ще продължи да съществува убеждението, че общуването в реална среда и отношенията между участниците, случващи се чрез живия контакт са незаменими и по-добри.

 

Коментари

Няма добавени коментари.

Напиши коментар

Моля влезте, за да коментирате.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
7,436,133 уникални посещения