Меню

Random photo

На линия

· Гости на линия: 1

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

souhristotoprakchiev@abv.bg

Последни статии

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Безопасен интернет!

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

ОБУЧИТЕЛНО СЪБИТИЕ В КИПЪР

STEM

 

Поредното мотивиращо обучително събитие за СУ „Летец Христо Топракчиев“, град Божурище

ВИЗИТА В КИПЪР ПО МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ

-----------------------------------------------------

През 2018 година СУ „Летец Христо Топракчиев“ получи финансиране от Европейската комисия на проекта STEM по програмата Еразъм+. STEM e акроним от първите букви на английските думи за наука (Science), технология (Technology), инженерство (Engineering) и математика (Maths). Училището прилага тази концепция за обучение, която се стреми да провокира младите хора да се развиват в сферата на науката и технологиите. Дейностите от програмата на проекта целят да се развие творческия потенциал, умението  да се наблюдава, изследва и анализира, да се правят хипотези и изводи, да се търсят решения. Убедени сме, че при този подход ученикът е активен участник в процеса на обучение като наблюдава, изследва, експериментира, обяснява, а не просто запомня и възпроизвежда информация.

В периода от 5 до 12 май ученици и учители от училището участваха в дейностите от програмата на проекта в Лицей и Техническо училище, с което си партнираме, в град Полис Хрисохоус, Кипър. В проведените учебни сесии учениците имаха възможност да сравнят разнообразни подходи при решаване на математически казуси от областта на тригонометрията, да се запознаят с езика за програмиране С++, както и на практика да експериментират в областта на физиката, като изследват конкретни физични явления. Работата на учениците и учителите в международна и интеркултурна среда показа, че предлаганото обучение в нашето училище, придобитите умения и знания са конкурентни на образователните европейски стандарти.


Сътрудничеството на учениците от СУ „Летец Христо Топракчиев“ с техните връстници от Кипър и Италия по време на обучителното събитие за пореден път показа, че младите хора са толерантни, споделят сродни интереси, изразяват готовност да покажат националната си идентичност и в същото време уважават и ценят чуждата културна традиция.


 

Снимки от визитата в Кипър

Екип по проект „СТЕМ“

 

 

 

Коментари

Няма добавени коментари.

Напиши коментар

Моля влезте, за да коментирате.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
6,956,146 уникални посещения