Меню

Random photo

На линия

· Гости на линия: 4

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

souhristotoprakchiev@abv.bg

Последни статии

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Безопасен интернет!

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

ВИЗИТА в Италия по проект "Tolerance is my best friend

ВИЗИТА В ИТАЛИЯ ПО ПРОЕКТ "TOLERANCE IS MY BEST FRIEND"

-------------------------------------------------------------------------------


ДЕН 1 - 25.11.2019 г.

----------------------------


Ден първи от обучителното събитие по проект "Толерантността е най-добрият ми приятел" в Италия, остров Сицилия, град Катания. Участниците от СУ "Летец Христо Топракчиев" Госпожа Мая Карамфилова, Весела Манчева, Йоанна Мантзуни, Ива Методиева, Георги Потоцкий, Петя Георгиева бяха поздравени от директора на училището и представиха дейностите си от визитите в България и Литва. Разгледаха базата на училището домакин и посетиха изложби на тема "Моето лято" и "Книгите в миналото и днес". Опитаха традиционни за Катания специалитети. Запознаха се с дейността на Amnesty International и разсъждаваха върху това кое е тяхното най-важно човешко право.

 

 

 

 

 

 

ДЕН 2 - 26.11.2019 г.

----------------------------


 

Ден втори от обучителното събитие по проект "Толерантността е най-добрият ми приятел" в Италия, остров Сицилия, град Катания. Екипът ни имаше уникалната привилегия да посети една от най-впечатляващите забележителности на остров Сицилия - вулкана Етна. Много катерене, но гледките си заслужаваха! Във втората половина на деня разгледахме историческия град Таормина -уютен, красив, с невероятни гледки към Йонийско море. Впечатли ни и Амфитеатъра в града, смесица от гръцка и римска архитектура. 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

ДЕН 3 - 27.11.2019 г.

----------------------------Ден трети от обучителното събитие по проект "Толерантността е най-добрият ми приятел" в Италия, остров Сицилия, град Катания. Екипът ни посети „Музея на усещанията“- едно изключително интересно място! Всеки имаше възможност да „погледне“ през очите и да се постави на мястото на незрящите хора, за да разбере колко важно е да сме толерантни към техните дефицити. Разгледахме макетите на исторически и културни забележителности, направени в тяхна помощ, за да могат да ги разпознават и самите незрящи да не се чувстват изолирани. Вторият момент от работната ни програма бе посещение на бежански център в града. Запознахме се с историите на бежанци от Нигерия и Кения, както и с това как Италия се справя с бежанската вълна. В края на деня разгледахме централната част на Катания- много и красиви католически катедрали, фонтана със слона символ на града, кметството на Катания. 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЕН 4 - 28.11.2019 г.

----------------------------

 

Ден четвърти от обучителното събитие по проект "Толерантността е най-добрият ми приятел" в Италия, остров Сицилия, град Катания. Участниците поситиха Археологическия парк Сиракуза, в които се намират впечатляващият гръцки Амфитеатър, Пещерата на Сиракуза „Ухото на Дионисий“, „Райската латомия“. Разходихме се из центъра на града и се докоснахме до величието на Катедралата "Рождество Богородично", която се намира на историческия остров Ортиджа, както и до църквата “Санта Лучия”, в която се пази една от най-известните картини на Караваджо- „Обезглавяването на Света Лучия“. В края на деня се наслаждавахме на прекрасния залез над Йонийско море.


 

 

 

 

 

 

ДЕН 5 - 29.11.2019 г.

----------------------------

 

Ден пети от обучителното събитие по проект "Толерантността е най-добрият ми приятел" в Италия, остров Сицилия, град Катания. Денят беше заключителен за участниците в проекта. Те представиха съвместна песен на тема толерантност, учиха се да пеят сицилиански канцонети, изиграха своя прочит на класически приказки. Лично кметът на Катания дойде да ги поздрави и да се наслади на артистичните им умения. Вечерта завърши с вълнуващо пица парти, с много танци и позитивни емоции. Децата си обещаха, че няма да се забравят!


 

 

 

 

 

 

 

 


 

4,308,556 уникални посещения