Обучение на отряд „Киберскаути“
Публикувана от asyasouletec на 13.04.2016

На 10 март 2016 г. приключи конкурсът за училища от цялата страна за излъчване на ученици от 5 клас, които да преминат обучение по обучителната Програма "Киберскаут". По предварително обявените критерии за избор,  журито определи 6 групи ученици в страната за обучение. Отрядът от Божурище бе един от избраните.

На 11 и 12 април 2016 г. се проведе обучение на отряд „Киберскаути“  в НЧ “Христо Ботев 1934“ град  Божурище, в което освен петокласниците от СОУ “Летец Христо Топракчиев“, взеха участие и техни връстници от СОУ “Петър Берон“  град Костинброд.

30-те нови  киберскаута се запознаха с основните опасности в интернет, начините, по които те възникват и начините, по които те могат да бъдат предотвратени. Разбира се, двудневното събитие не бе лишено и от много смях и развлекателни игри!

Програмата „Киберскаут“ на Националния център за безопасен интернет се провежда от координатора на Центъра Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ в партньорство с МВР и се финансира от Теленор България.


Галерия