Състезание по ИТ "Големият до мен" 2015 г.
Публикувана от Potocka на 12.02.2015

Състезание по Информационни технологии "Големият до мен" - 2015 г. 

Състезанието „Големият до мен" е предназначено за ученици от град София. В него участват екипи от двама души: ученик от 5, 6 или 7 и негов близък (родител, брат, сестра, познат),  който е над 16 годишна възраст. По време  на самото състезание единствено ученикът има право да работи с мишката и клавиатурата. Близкият на ученика има право да дава съвети по време на изпълнение на задачата, но не и да участва пряко в действията, които се извършват с компютърната система.

Всеки екип участва със собствен лаптоп, който има възможност за безжично свързване с Интернет (wireless). На лаптопа трябва да има инсталирана версия на офис пакета Microsoft Office  2003, 2007 или 2010 както и браузър.
Участието в състезанието е безплатно!


График за провеждане


06-19 март 2015 година – регистрация за участие на екипите на сайта на състезанието
28 март 2015 година – състезателен ден по график


Разширена новина

Състезание по Информационни технологии "Големият до мен" - 2015 г.Състезанието „Големият до мен” е предназначено за ученици от град София. В него участват екипи от двама души: ученик от 5, 6 или 7 клас и негов близък (родител, брат, сестра, познат), който е над 16 годишна възраст. По време на самото състезание единствено ученикът има право да работа с мишката и клавиатурата. Близкият на ученика има право да дава съвети по време на изпълнение на задачата, но не и да участва пряко в действията, които се извършват с компютърната система.
Всеки екип участва със собствен лаптоп, който има възможност за безжично свързване с Интернет (wireless). На лаптопа трябва да има инсталирана версия на офис пакета Microsoft Office 2007 или по-висока, както и браузър.
Участието в състезанието е безплатно!


График за провеждане
06-19 март 2015 година – регистрация за участие на екипите на сайта на състезанието
28 март 2015 година – състезателен ден по график

Състезателни групи и задачи
• 5 клас – Задачата ще бъде свързана дорисуване на графично изображение в MS Paint. Време за работа: 60 минути.
• 6 клас – Задачата ще изисква търсене на информация в Интернет за определено време и
работа в текстообработваща система. Време за работа: 90 минути.
• 7 клас – Задачата ще бъде свързана с въвеждане и обработване на информация в програма за презентации и нейното представяне. Време за работа: 60 минути
Във всяка една състезателна група задачата се изпълнява от ученика, като „големият” няма право да работи с мишката и клавиатурата, а само да дава указания за изпълнение от ученика.