Меню

Превод

Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Israel
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Russian
Turkish

Random photo

На линия

· Гости на линия: 1

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 307
· Най новите членове: apple

Земята

Карта

Администратор

souhristotoprakchiev@abv.bg

Последни статии

Брояч

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Интернет!

Времето

Времето. Божурище

ЧАТ

Трябва да влезате за да пуснете съобщение.

15.12.2013
haresva mi

18.05.2013
Shooting

03.05.2013
ComputerMan

23.04.2013
4 Alien

23.04.2013
Shooting4 Alien

17.04.2013
Wondering

23.03.2013
Angry 2

08.03.2013
Hit self qko Grin

07.03.2013
ouu skukaaa Time for coffee Jump

20.12.2012
Wink

Открит урок 9 кл. - Косева

ДОБРИ ПРАКТИКИ
На 17 март 2014 г. в девети клас на СОУ „Летец Христо Топракчиев” се проведе проектно базирано обучение на учениците.

 

По литература бяха завършени няколко раздела, свързани с изучаването на старогръцката митология и литература и това доведе до решение учениците да представят обобщено и в по- различна форма изученото от тях.

Деветокласници избраха темите, по които някои работиха групово, други- индивидуално. Темите бяха свързани с основните старогръцки митологични цикли- за братята Атриди, за Троянската война, за Тиванския цикъл. Интересни презентации бяха изработени и върху творбите на Есхил, Софокъл и Еврипид.

Така, използвайки междупредметни връзки между ИТ и литература, учениците от девети клас интерпретираха оригинално и иновативо своите представи и знания за старогръцката култура.

 

 

Снимки във фотогалерия

Волейбол - победа

ПОХВАЛИ
Второ мяста за волейболистите на СОУ "Летец Христо Топракчиев"
Ученически игри 2014 - Областен кръг

Spelling Вее-класиране 2014

ПОХВАЛИ

На 14.03.2014 г. в СОУ „Летец Христо Топракчиев” се проведе училищния кръг от Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Вее. Победители са Христо Шумков VII б - първо място и Петър Кирилов VII б - второ място. И двамата ученици се класират за регионално състезание, което ще се проведе на 12 април в гр. София


Снимки във фотогалерия

Открит урок - Косева

ДОБРИ ПРАКТИКИ


Снимки във фотогалерия

На 14 март 2014 г. учениците от 7б клас представиха в открит урок своя преговор върху творчеството на Иван Вазов. Като гости в този час бяха поканени г-жа Теодора Танева- помощник- директор на училището, и г-жа Христина Рухчева- класен ръководител на 7б.

Учениците сами избраха този час да бъде по- различен от обикновените. Децата тръгнаха от тезата, че основна тема в творчеството на Патриарха е България, и сами се запитаха какво е за тях „българското“. Така спонтанно възникна идеята часът да бъде разделен на две части- първата да бъде посветена на преговора върху  Вазовите творби, изучавани в 6 и 7 клас, а във втората част децата търсиха отговори на въпроса „де е българското“.

Класът се раздели на три групи, които работиха самостоятелно.

Първата група представи презентация, озаглавена от тях „Най- хубавото в България“. Момчетата, които изготвиха презентацията, бяха избрали 12 природни обекта, обичаите нестинарство и коледуване, както и традиционни български ястия, чрез които  обрисуваха своята представа за родното.

Учениците от втората група бяха подготвили есета, в които разкриха какво е за тях Родината.

Третата група деца бяха изготвили анкети с въпроси към свои връстници и към родителите си. Седмокласници питаха анкетираните с кои творби свързват представата си за България, какво е за тях Родината, патриот ли е днешният българин. Единодушно запитаните бяха посочили Вазови творби като част от българския дух- „Аз съм българче“, „Под игото“, „Отечество любезно“, „Де е България“.

Като финал на часа по родолюбие ученичката Борислава Славчева, която скоро се завърна от Германия, съвсем спонтанно завърши със стихотворението „Родна стряха“ на Ран Босилек, с което развълнува гости и участници.

Преподавателят по български език и литература- Лидия Косева, благодари на учениците си, които показаха знания и разкриха талантите си чрез силата на словото и чрез красотата на изобразителното изкуство.

Състезание по ИТ "Големият до мен" 2014 г.

ПОХВАЛИ

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИТ "Големият до мен"


 За трета поредна година ученици от 6, 7, 10 и 11 клас от СОУ "Летец Христо Топракчиев" участваха в състезанието по Информационни технологии "Големият до мен", което се проведе на 15 март 2014 година от 9:00 часа в 134 СОУ "Димчо Дебелянов". Участваха 8 екипа, които се представиха отлично в състезателния ден под ръководството на госпожа Станислава Потоцка. Резултатите са:

1 място: Михаела Недялкова от 7 клас и Ася Миланова от 11 клас в ролята на големият;

2 място: Магдалена Боцева от 7 клас и Георги Георгиев от 11 клас в ролята на големият;

2 място: Валентин Андонов от 6 клас и Ангелина Георгиева от 11 клас в ролята на големият;4 място (поощрителна награда - 1 точка разлика между 3 и 4 място): Валя Въткова от 7 клас и Адриана Александрова от 11 клас в ролята на големият.

Фотогалерия: тук 

За бъдещите първокласници

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ
news: 1klas copy.jpg

Уважаеми родители на бъдещите първокласници,

Родителските срещи в подготвителните групи на ОДЗ"Буратино" и ОДЗ"Детелина" ще се проведат по следния график:

1. На 18.03.2014 г. от 17.30 часа в ОДЗ "Буратино".

2. На 23.03.2014 г. от 17.30 часа в ОДЗ "Детелина".

На родителските срещи ще имате възможност да се информирате за организацията на образователно-възпитателния процес в СОУ"Летец Христо Топракчиев", предлаганите профили за I клас на учебната 2014/2015 година, сроковете и нужните документи за записване.

Ще се радваме да се запознаем и да отговорим на всички ваши въпроси!

 

 

МЕРОПРИЯТИЕ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА УЧИЛИЩНИЯ ТОРМОЗ - 26.02.2014г.

ОТ ПЕДАГОГИЧЕСКИЯ СЪВЕТНИК

Открит урок - Алексиева

ДОБРИ ПРАКТИКИ
На 24.02.2014г. учениците от 6-ти клас имаха по математика работа по проект "Изработване на ръбести тела и броене на елементите им." Децата за домашно бяха начертали и изрязали развивките на триъгълна, четриъгълна и петоъгълна пирамда, в час  ги сглобиха, а от дървени пръчици и пластелин моделираха същите тела по екипи. Изброявайки върховет и ръбовете, намирайки техния общ сбор, те работеха с интерес. След това определяха брой стени, намираха повърхнина и се опитаха да построят телесните диагонали на призма, но установиха, че пирамидата няма такива. Забавлявайки се учениците изработиха красиви и точни тела и научиха много нови неща за ръбстите тела.

Снимки във фотогалерия

"IT Знайко +" - областен кръг

КОНКУРСИ

"IT Знайко +" - областен кръг


Регистрацията ще бъде отворена на 20.02.2014 г. до 05.03.2014 г.


Дата на провеждане

15 март 2014 г.

Място на провеждане

Пунктове из страната в градове и села, от които има регистрирани участници.


Регламент

През тази година Областният кръг ще включва технически задачи, при реализацията на които учениците трябва да проявят творчество. Няма да се допуска използването на интернет по време на състезанието. Участниците ще разполагат с определени ресурси, с които трябва да работят. Участници, използвали интернет и нерегламентирани ресурси, ще бъдат дисквалифицирани.

За учениците от 5. – 7. клас времетраенето на състезанието 120 мин. – включва инструктаж, време за работа, съхраняване на работата.

Индивидуално участие – На всеки ученик ще бъде предоставен самостоятелен компютър за работа. Учениците могат да си носят собствени слушалки, които да използват при работа със звук. 

Пунктове за провеждане на областния кръг

Пункт за провеждане на областния кръг може да бъде училище, учебен център, клуб, който разполага с компютърна зала. Компютрите трябва да са инсталирани с Windows 7 и Office 2010.

Други програми, които трябва да са налични в залите са:

Paint (и двете версии)

Windows Movie Maker

Photo Story 3 for Windows

Допускат се и:

Momento Express

Microsoft Research Auto Collage

При запитване и желание на участниците е възможно да се добавят допълнителни програми, които ще се публикуват допълнително.


141 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ

141 ГОДИНИ

ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА


ПОКЛОН пред паметта на Левски

Васил Иванов Кунчев, ЛЕВСКИ, Апостола на свободата, дякона Левски ...
Всеки от нас е чувал тези имена. Имена - икони на всичко чисто, демократично и напредничаво в българската история. Няма друга такава личност, която да е останала недосегаема от бурите на политическия и обществения живот. Няма друга личност, която и днес, 141 години след смъртта си, остава недостижим връх. Личност, която ни респектира и вълнува със своите качества.
Страницата се зареди за 0.04 секунди
697,155 уникални посещения