Меню

Превод

Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Israel
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Russian
Turkish

Random photo

На линия

· Гости на линия: 2

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

souhristotoprakchiev@abv.bg

Последни статии

сняг

Дядо Коледа

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Колко дни остават?

Images: V3.jpg

До Коледа остават!

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Интернет!

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

Да бъдеш Баща

ДОБРИ ПРАКТИКИ

„Да бъдеш Баща” е част от международна кампания MenCarea global fatherhood campaign, която се провежда в над 20 страни от 5 континента (http://men-care.org/). Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници с оглед на пълноценно развитие на децата. В България кампанията се реализира с подкрепата на OAK Foundation.

От 17 до 23 ноември по повод "Седмица на бащата" в СОУ“Летец Христо Топракчиев“град Божурище се проведоха редица дейности:

Іа клас – класен ръководител Албена Петкова- капитан Младен Трифонов Йотов, баща на Катерина Йотова, разказа на децата за своята детска мечта да бъде военен и да служи на родината и как детските мечти се сбъдват, когато човек ги преследва. Запозна децата със същността на професията военнослужещ, като им разказа за униформата, боеприпасите и условията на живота на военния. На преден план изтъкна качествата и уменията, които притежават хората служещи на страната си.

ІІа клас с- класен ръководител Румяна Младенова урок по предприемачество на тема „Моето семейство“ на който присъстваха гости родители на деца от клас.  Урокът бе свързан с предстоящия християнски празник „Ден на християнското семейство“ , за който разказа бащата на Мила Милушева- отец Богомил. Децата се запознаха с повода за  възникване на празника. Беседва с тях за ценностите на семейството, създадено с любов и благословено с раждането на децата в него.

 

Учениците работиха по екипи. Изработиха покани за празника,постер- табло, родословно дърво и  украсиха празнична трапеза. Направиха и къща мечта от християнски ценности.

ІІІв клас – класен ръководител Антоанета Арсова – организирано посещение на храм"Св. София"под вещото ръководство на доцент доктор Павел Павлов преподавател в Историческия и Богословския факултет към СУ - баща на Иоан Петър. Учениците разгледаха криптата на храм „Св. София”. Запознаха се с интересни исторически факти за възникването на християнството и столицата ни София.

 

Коментари

Няма добавени коментари.

Напиши коментар

Моля влезте, за да коментирате.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
3,494,622 уникални посещения