Меню

Random photo

На линия

· Гости на линия: 2

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

souhristotoprakchiev@abv.bg

Последни статии

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Безопасен интернет!

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

Цветна олимпиада 2014

ПОХВАЛИ

 

ЦВЕТНА ОЛИМПИАДА 2014 г.

 


 

На 2 юни 2014 година се проведе Цветна олимпиада в област София и София-град. Победителите бяха определени на 4 юни, а днес на 6 юни се проведе награждаването в Младежки театър "Николай Бинев". В Столична община съвместно с представители на училищата, които участваха в инициативата се прегледаха резултатите на учениците, които „мериха” знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии, съобщиха от Сдружение „България си ти!”. Проявата се осъществява с подкрепата на Столична община. Целта на Цветната олимпиада е да се мотивират учениците (VIII – XII клас) към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.

От СОУ "Летец Христо Топракчиев" участваха 7 ученика от 10 и 11 клас по Информационни технологии. На първо място за 10 клас се отличи Георги Марков с допусната само 1 грешка. От 11 клас се отличи Ангелина Георгиева като разликата й с другите участници беше разлика от по 1 точка. Те бяха наградени с грамоти и подаръци от "Технополис" и издателство "Просвета".
На 9 юни в 14.00 часа предстои националният онлайн кръг за всички регионални победители. На 16 юни ще се състои финалният кръг, където комисия в състав от представители на БАН, университети и дипломатическия корпус ще определи националните победители и т.нар. отбори на „България си ти!” по учебните предмети. На 17 юни на официална церемония в Народен театър „Иван Вазов“ ще бъдат наградени националните победители, където се очакват гости от страната и чужбина и водещи обществени личности. Чрез проявата „България си ти!” се стреми и да допринесе за възобновяване на връзката „дете-учител-родител”, да даде поле на изява за артистичните деца, да насърчи сътрудничеството в областта на образованието на локално, регионално и национално ниво като провокира диалог между държавата, обществото, НПО-та, училищната общност и семейството.


 

Коментари

Няма добавени коментари.

Напиши коментар

Моля влезте, за да коментирате.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
3,929,499 уникални посещения