Меню

Превод

Выбрать язык / Choose language:
Ukranian
English
French
German
Japanese
Italian
Portuguese
Spanish
Danish
Chinese
Israel
Arabic
Czech
Estonian
Belarusian
Latvian
Greek
Finnish
Serbian
Russian
Turkish

Random photo

На линия

· Гости на линия: 2

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

souhristotoprakchiev@abv.bg

Последни статии

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Интернет!

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

Национално състезание по ИТ "Аз мога-тук и сега!"

КОНКУРСИ

Национално състезание по ИТ "Аз мога-тук и сега!" 

За да участвате в тазгодишното издание на състезанието е необходимо да сте ученик (в България) от 8 до 12 клас в редовна форма на обучение през учебната 2012-2013 година.

Да заявите участие в официалния уеб сайт на състезанието от 1 март до 5 април 2013 година, като попълните: имена, e-mail, моб. телефон, населено място, пол, вашето училище и адрес, клас, категория, в която ще се състезавате, ръководител и други.

Формата под, която участват учениците в състезанието е индивидуална. Всеки ученик участва с придружението на ръководител. За ученици от 12 клас, навършили 18 години, не е задължително да присъства ръководител в деня на състезанието. Ръководителят може да бъде и родител на ученика. Задължителна е регистрацията в официалния уеб-сайт на състезанието и на ръководителя!

Ръководителите (и/или придружаващите /родители, административни или упълномощени лица и други/) също е необходимо да заявят участие в официалния уеб-сайт на състезанието! Изискването е с цел организиране на престоя (спане и хранене).

В състезателния ден е задължително да имате свой собствен преносим компютър (лаптоп), а за категория "Фотография" - цифров фотоапарат /препоръчан тип: Дигитални огледално-рефлексни апарати (D-SLR)/.

Софтуерът, с който участниците разработват продукта по заданията, е по избор. Изключение прави категория "Компютърна презентация", където всички участници работят с MS Office Power Point, но версията на софтуера е по избор. Всеки участник носи отговорност за лицензионните права на инсталираните софтуерни приложения на собствения си преносим компютър (лаптоп).

За участието си в състезанието учениците и ръководителите НЕ заплащат такса за правоучастие.

Участниците трябва да носят собствен лаптоп! В деня на състезанието нямат право да ползват Интернет!

Състезателни направления:

 

  • Графичен дизайн (визитка, плакат, флаер, билборд, дипляна и други нестандартни формати - в състезателния ден журито обявява конкретно. Време за работа - 6 часа.)
  • Програмиране (разработване на конзолно приложение, автоматизиращо действията на участник в игра по предварително условие, предоставено от журито в деня на състезанието. Езици на програмиране: Pascal, C/C++, Java, C# Време за работа - 7 часа.)
  • Редизайн на уеб сайтове (Участниците преработват (redesign) начална страница (index) и една вътрешна страница (inside page) от съществуващ уеб сайт, предоставен от журито. Време за работа - 7 часа)
  • Компютърна презентация (Заданието на учениците е да създадат рекламно - информационна интерактивна презентация за самостоятелно разглеждане. Участникът може да използва и разширените възможности на MS Office Power Point, като допълнително използва и макроси - VBA. Време за работа - 4 часа.)
  • Фотография (Учениците заснемат и обработват на място фотографии като портрет, натюрморт, улична, модна по зададена тема от комисията. Време за работа - 5 часа.)
  • Видеоклип (Участниците работят над кратък видеоклип по зададена от журито тема в състезателния ден. Материалите, с които се реализира заданието, се получават на оптичен носител на информация (компактдиск/CD или DVD). Видео ресурсните материали са в AVI и/или MPG, а аудио в .MP3, според заданието е възможно да има и изображения, текстове, анимации и други. По време на видео монтажа участниците използват софтуер, който имат инсталиран предварително на собствените си преносими компютри. Време за работа - 7 часа.)


 

Домакин на състезанието:

 

"Аз мога - тук и сега" се провежда в град Девин (през 2011, 2012 и 2013), сърцето на родопите, а домакин на състезанието е перлата, 4 звездния SPA & WELLNESS комплекс ИСМЕНА.

Цената на нощувката със закуска е 35,00 лева на участник за една вечер. Ще има възможност да се закупят талони за обяд и вечеря на обща стойност 10,00 лева.

Участниците ще могат безплатно да ползват следните спа-услуги: плувен басейн с минерална вода, джакузи, шоков басейн, парна баня, сауна, зона за релакс, фитнес, солариум и други.

Разберете повече за СПА Комплекс Исмена: www.ismena.bg

 

 

График за 2013 година

1 март до 5 април, 2013 регистрация на участниците в официалният уеб-сайт на състезанието

26 април 2013

10:00 – 15:00 пристигане и настаняване на участниците

15:30 - 16:00 откриване на състезанието, представяне на журито и техническа конференция

17:30 – 19:30 лекции на експерти

19:30 официална вечеря за жури, гости и ръководители

27 април 2013

08:30 – 09:30 обявяване на темите за разработване по категории и обсъждането им с ръководителите

09:30 – 16:30 участниците работят по поставените задания от журито в съответните категории. В състезателният ден, участниците имат право да напускат залите, без да изнасят преносимите си компютри (лаптопи), на които работят, както и да внасят устройства за пренасяне на информация флашки, оптични устройства за пренос на данни и др.

11:30 – 12:30 кръгла маса по покана за ръководителите «Нуждите, проблемите и бъдещето на училището и учителя по ИТ - 2013» и дискусия с жури

17:00 – 19:00 лекции на експерти

28 април 2013

09:00 – 10:00 закриване и награждаване на победителите

10:30 отпътуване

 

Повече информация: тук

 

Коментари

Няма добавени коментари.

Напиши коментар

Моля влезте, за да коментирате.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,850,053 уникални посещения