Меню

Random photo

На линия

· Гости на линия: 1

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

souhristotoprakchiev@abv.bg

Последни статии

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Безопасен интернет!

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

Състезание IT Знайко + 2012 / 2013 г.

КОНКУРСИ

ЗАДАЧИ:


 

Изберете тема на своя проект, която да отговаря на формулираната глобална тема "Пътешествие по света". Може да бъде описана забележителност, няколко забележителности, маршрут, вид забележителности, лично преживяване, мечтано пътешествие и мн. др.

Формулирайте своя краен продукт и го реализирайте като използвате софтуер по избор. Крайният продукт може да бъде компютърна рисунка, електронен дневник, електронен пътепис, електронен пътеводител, презентация на даден обект или колекция от обекти и др.

Изпратете своя проект на адрес dgklaz@dgklaz.net като прикачен файл. Ако файлът е голям, използвайте технологии за споделяне като SkyDrive.

 

 

Пети клас

Учениците от пети клас трябва да използват един софтуерен продукт за реализация на избраната тема, примерно програмите MS Paint или Word. Това им носи 50 точки.

При използване на два или повече софтуерни програми за реализация на идеята, участникът получава 50 т. Няма значение дали са 2 или 10 продукта. Крайният продукт трябва да е оформен като един файл.

При индивидуално участие е желателно файловете да сe съхраняват с името на ученика на латиница и класа, напр. ivanivanov5.docx.

Шести клас

Учениците от шести клас трябва да използват два софтуерни продукта за реализация на избраната тема, примерно програмите Paint и Word или Paint и Power Point. Това им носи 50 точки.

При използване на три или повече софтуерни програми за реализация на идеята, участникът получава още 50 т. Няма значение дали са 3 или 10 продуктите. Крайният продукт трябва да е оформен като един файл.

При индивидуално участие е желателно файловете да сe съхраняват с името на ученика на латиница и класа, напр. Ivanivanov6.pptx.

 

Седми клас

Учениците от седми клас трябва да използват три софтуерни продукта за реализация на избраната тема, примерно програмите Paint, Word и Excel или Paint,  PowerPoint и Excel. Това им носи 50 точки.

При използване на четири или повече софтуерни програми за реализация на идеята, участникът получава още 50 т. Няма значение дали са 4 или 10 продукта. Крайният продукт трябва да е оформен като един файл.

При индивидуално участие е желателно файловете да сe съхраняват с името на ученика на латиница и класа, напр. Ivanivanov7.pptx.

К3.2.Техническа сложност при използване на инструменти на програмите

При оригинално използване на отделни инструменти на избраната софтуерна програма участникът получава бонус точки от 20 до 100.

К4. Технически изисквания за оформление

На всеки участник ще бъдат давани от 0 до 50 точки по всеки от показателите:

·         Правилно форматиране на текста – отстъпи и въвеждане на пунктуационни знаци.

·         Български език – стил и правопис.

К5. Естетическо оформление

Всеки участник получава от 0 до 50 точки за естетическо оформление на подадения проект. Поради субективността на този критерий оценяването е средна стойност от мнението на двама членове на журито.

К6. Наказателен критерий

Ако при реализация на проекта е използвана информация от нецитиран източник, на участника се отнемат 100 точки от общия му резултат, натрупан по критериите по-горе. Не поставяме строги правила за цитиране. Възможно е да бъде поставена допълнителна страница (слайд) или дори отделен текстов файл, в който да бъдат записани използваните източници. Възможно е цитиране под черта или с по-дребен шрифт на същата страница (слайд).

 

 

 

Коментари

Няма добавени коментари.

Напиши коментар

Моля влезте, за да коментирате.

Оценка

Рейтингите са достъпни само за регистрирани.

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате.

Няма оценки.
Страницата се зареди за 0.01 секунди
3,828,319 уникални посещения