Меню

Random photo

На линия

· Гости на линия: 1

· Регистрирани на линия: 0

· Общо регистрирани: 317
· Най новите членове: meeting

Земята

Карта

Администратор

souhristotoprakchiev@abv.bg

Последни статии

Вход

Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

Безопасен интернет!

ТОЛЕРАНТНОСТ

STEM

ИКТ и AE
за всяко детет

Водата в нашия свят

Говорещи снимки

Часовник

Календар

Добре дошли в официалният сайт на СУ 'Летец Христо Топракчиев'

Images: eu-flag1.gifImages: gulab.gifImages: bg-flag1.gif

Родителска среща 1 клас

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

Уважаеми родители на бъдещите първокласници! Първата родителска среща ще се проведе във физкултурния салон в сградата на начален етап в новия квартал на 03.09.2021г.,

 

  • от 17 часа за 1 а клас,
  • от 18 часа за 1 б клас
  • от 19 часа за 1 в клас.

Хубав ден и бъдете здрави!

Отпускане на еднократна помощ на деца записани в 1 и 8 клас

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ

Всички семейства, чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско училище имат право на еднократна помощ от 300 лв. за покриване на част от разходите в началото на новата учебна 2021/2022 година. Средствата се отпускат независимо от техните доходи при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството.

Павече информация в писмото!

Прием 7 клас - свободни места след второ класиране

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ

Преем 7 клас за учебната 2021/2022

Свободни места след второ класиране

Педагогическа практика по английски език

ДОБРИ ПРАКТИКИ

Открита педагогическа практика по английски език на тема “Аз обичам България” - I ❤️ Bulgaria бе представена в областта на хуманитарните науки. Учениците от 8 а клас интегрираха знанията си по различни учебни дисциплини - история, география, музика - като показаха умения да ги представят на английски език чрез интерактивни задачи и игри. Представената практика в областта на хуманитарните науки за пореден път показа, че в СУ “Летец Христо Топракчиев” работи в сътрудничество иновативен екип от педагогически специалисти.


Съобщение 1 клас - след второ класиране

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ

 

Съобщение

Ръководството на СУ „Летец Христо Топракчиев“ обявява 4 свободни места в I клас за учебната 2021-2022 година.

Подаването на документи за запълване на свободните места е до 14.09.2021 г. в Дирекцията на СУ „Летец Христо Топракчиев“, град Божурище.

При записването след класиране се предоставят следните документи:

•Акт за раждане- оригинал за сверяване

•Удостоверение за завършена предучилищна подготовка-копие

•Заявление по образец /може да се попълни на място при записването/

•Удостоверение за настоящ или постоянен адрес на децата, живущи извън град Божурище и ще ползват специализиран транспорт от населеното място в община Божурище до училище.

•При необходимост от осигуряване на допълнителна подкрепа на дете със специални образователни потребности, се предоставят и съответни документи от родител /например епикриза, ТЕЛК, становище/

 

Резултати от НВО "Дигитални компетентности" 2021 г.

ПОХВАЛИ

НВО - ДИГИТАЛНИ КОМПЕТЕНТНОСТИ - 10 КЛАС - 2021 година


На 14 юни 2021 година в СУ "Летец Христо Топракчиев" се проведе национално външно оценяване на дигитални компетентности на учениците от 10 клас. В рамките на 30 минути, учениците решаваха онлайн тест от 20 въпроса. След това в рамките на 60 минути всеки ученик решава проблем с практическа насоченост. 

На 22 юни 2021 година излязоха резултатите от НВО. Средната успеваемост на училището от Модул 1 е 71,33 %, от Модул 2 е 86 % и крайният резултат е 78,66 %.

Всички ученици, които се явиха на НВО се справиха отлично и това, което са показали като резултат отговаря за дигитални компетентности по европейската референтна рамка за оценяване.

Свободни места 1 клас

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ

 

Уважаеми родители,

Приключи записването на приетите след първо класиране бъдещи първокласници. Обявяваме следните свободни места в паралелките в I клас за учебната 2021-2022 година:

I в клас – 4 свободни места.

Подаването на заявления за втори етап на класиране за запълване на свободните места след първо класиране e в сградата на начален етап на образование от 08.00 до 16.00 часа всеки работен ден от 17.06. до 21.06.2021 г. включително.

Обявяване на приетите след второ класиране- 22.06.2021 г. до края на работния ден.

Приятен ден!

 

 

Първо класиране 1 клас

ТЕКУЩИ СЪОБЩЕНИЯ

Първо класиране 1 клас

 

Уважаеми родители,

списъците с класираните по паралелки бъдещи първокласници са оповестени в сградите на СУ "Летец Христо Топракчиев" и в сайта на училището. Записването ще бъде в сградата на начален етап на образование от 08.00 до 16.00 часа всеки работен ден от 10.06.2021 до 15.06.2021 г. включително.

При записването след класиране се предоставят следните документи:

•Акт за раждане- оригинал за сверяване

•Удостоверение за завършена предучилищна подготовка-копие

•Заявление по образец /може да се попълни на място при записването/

•Удостоверение за настоящ или постоянен адрес на децата, живущи извън град Божурище и ще ползват специализиран транспорт от населеното място в община Божурище до училище.

•При необходимост от осигуряване на допълнителна подкрепа на дете със специални образователни потребности, се предоставят и съответни документи от родител /например епикриза, ТЕЛК, становище/

4.Обявяване на свободните места след първо класиране- 16.06.2021 г. до края на работния ден.

* Според Чл. 192, ал. (1) и ал. (2) от Закона за предучилищното и училищното образование, детските градини и училищата са длъжни да приемат деца и ученици със специални образователни потребности като в група в детска градина и в паралелка в училище може да се обучават до три деца и ученици със специални образователни потребности, което може да наложи прекласиране на деца със СОП в друга паралелка според входящ номер по реда на регистрация в електронната платформа.

5.Прием на документи за запълване на свободните места след първо класиране от 17.06. до 21.06.2021 г. вкл.

6.Обявяване на приетите след второ класиране- 22.06.2021 г. до края на работния ден.

7.Записване на приетите ученици след второ класиране-от 23.06. до 25.06.2021 г. вкл.

8.Обявяване на свободните места след трето класиране- 28.06.2021 г. до края на работния ден.

Подаването на документи за запълване на свободните места след трето класиране е до 14.09.2021 г. в Дирекцията на СУ „Летец Христо Топракчиев“, град Божурище.

 

 

Творчество без граници 2021 г.

ПОХВАЛИ

Резултати от международното състезание "Творчество без граници" 2021 г.

Под ръководството на госпожа Потоцка и госпожа Венелинова, учениците от СУ "Летец Христо Топракчиев" за осма поредна година участват в международното състезание за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници". Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2020/2021 година.
На 31 май 2021 година обявиха резултатите и те са:

Ная Евгениева Филипова от 11 А клас

Профил "Софтуерни и хардуерни науки"

Сребърен медал

за категория Компютърен колаж
Николай Бориславов Борисов от 11 А клас

Профил "Софтуерни и хардуерни науки"

Бронзов медал

за категория Компютърен колаж        

Онлайн обучително събитие по проект СТЕМ

STEM

 

Онлайн обучително събитие по проект СТЕМ

Предизвикателство и истинско удовлетворение е да откриеш правилния начин, по който да мотивираш младите хора да работят и изпълнят успешно дейностите на един проект във виртуална среда, седейки пред монитора, използвайки редица уеб адреси и електронни формуляри, които да общуват със своите връстници от Кипър и Италия в електронни платформи и онлайн класни стаи. Именно това направиха учениците Анита, Ива, Димитър, Георги, Илияна и Ивет от 8 б клас, Екатерина от 9 а, Васко и Иван от 10, Петя от 11 клас под ръководството на учителите Татяна Димитрова, Теодора Танева, Мая Алексиева и Ася Венелинова, между 11 и 15 май 2021 година, като в предварителната подготовка на дейностите се включи и Камелия Костова – преподавател по ИТ.

Пандемията Ковид 19 отмени провеждането на последното обучително събитие от календара на проекта СТЕМ в Брюксел, поради което то се осъществи онлайн със съдействието на организацията REVES Network, представена от Луиджи Мартинели със седалище в Брюксел. В продължение на пет дни участниците от трите държави участваха във виртуални СТЕМ дейности по физика, математика, химия и геология. Участниците наблюдаваха уроци по наука, участваха в интерактивни образователни игри, споделяха опит и умения, решаваха задачи и тестове, попълваха учебни формуляри, изработваха електронни ресурси. Наред с дейностите от областите СТЕМ, учениците споделяха помежду си своя опит и преживявания във виртуална среда на английски език.

Изключително успешно бе представянето на екипа от нашето училище, който подготви и реализира интерактивен проектно базиран урок по физика на тема „Звук“. Участниците се запознаха с разнообразни учебни материали по темата, гледаха видео уроци, решаваха тестове, попълваха въпросници, играха образователна игра по физика в уеб приложението Kahoot и създадоха свои собствени терминологични речници за „Звук“.

За пореден път учителите и учениците от СУ „Летец Христо Топракчиев“ показаха, че имат знанията и уменията да работят и да се справят с нови и непознати технологии, в среда различна от традиционната. Макар и изключителното удовлетворение от успешно реализираните дейности, винаги ще продължи да съществува убеждението, че общуването в реална среда и отношенията между участниците, случващи се чрез живия контакт са незаменими и по-добри.

 

Страницата се зареди за 0.02 секунди
5,363,752 уникални посещения